Dosmrtni zapor

Vegana ubila malčka, hranila sta ga s surovim sadjem in zelenjavo

M.K.
30. 8. 2022, 11.34
Deli članek:

Ameriško sodišče na Florodi je 39-letno veganko Sheilo O'Leary zaradi smrti 18-mesečnega sina, ki je leta 2019 umrl močno podhranjen, obsodilo na dosmrtni zapor. Obsojenka je skupaj z možem otroka hranila le z materinim mlekom, surovo zelenjavo in sadjem. Ob smrti je deček tehtal sedem kilogramov. Mož na sojenje še čaka.

Fox4news
Američana sta otroke hranila s surovo zelenjavo in sadjem.

Američanka Sheila O'Leary in njen mož Ryan Patrick O'Leary sta z vztrajanjem pri strogi veganski dieti ubila svojega 18-mesečnega sina Ezro. Malček je ob smrti tehtal sedem kilogramov, pri svojih 18-mesecih pa je bil veliko ko sedemesečni dojenček, poroča britanski časnik Daily Mail.

Sheila O'Leary je sina rodilo doma. Nikoli ga ni odpeljala na pregled k pediatru, z možem Raynom pa sta ga hranila zgolj z materinim mlekom, surovo zelenjavo in sadjem. Glavne sestavina na njegovem jedilniku so bili mango, banana in avogado.

Hudo podhranjeni deček je septembra 2019 tako opešal, da je imel težave z dihanjem. Namesto, da bi ga odpeljala k zdravniku, sta odšla spat, še poroča Daily Mail. Ko sta se zbudila, 18-mesečnik ni več dihal. Reševalci so lahko ob prihodu le še potrdili njegovo smrt. Obdukcija je pokazala, da Ezra zadnji teden svojega kratkega življenja ni zaužil niti koščka hrane.

Par ima sicer še triletnega in petletnega otroka, ki sta bila prav tako močno podhranjena in sta sedaj v oskrbi socialne službe. Njuna koža je bila rumenkasta, medtem ko je imel eden izmed njiju zaradi slabe ustne higiene popolnoma črne zobe.

Sodišče v ameriški zvezni državi Florida je v ponedeljek Sheilo O'Leary zaradi naklepnega umora, zlorabe in zanemarjanja otroka obsodilo na dosmrtni zapor. Mož Ryan Patrick, ki se sooča z enakimi obtožbami, na sojenje še čaka.