Bombni napadi

Najmanj 17 nočnih eksplozij na jugi priljubljene Tajske

M.K.
17. 8. 2022, 12.01
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 12.06
Deli članek:

Na jugu Tajske so neznanci po polnoči sprožili najmanj 17 eksplozij in požigov. Po prvih podatkih smrtnih žrtev ni bilo, ranjenih pa je sedem ljudi, poroča ameriška televizijska mreža CNN.

Profimedia
Odgovornost za napade še ni prevzela nobena uporniška skupina. Fotografija je simbolična

Tarča bombnih napadov in požigov, za katere oblasti ocenjujejo, da so bili koordinirani, so bile trgovine in bencinske črpalke v treh provincah na jugu Tajske. Policija in vojska sta sporočili, da je bilo pri tem lažje ranjenih sedem ljudi. Odgovornost za napade ni prevzel še nihče.

Do napadov je prišlo po tem, ko je tajska vlada pred časom oznanila ponoven začetek pogajanj z glavno uporniško skupino Barisan Revolusi Nasional.

Sum za izvedbo zadnjih bombnih napadov je padel na drugo uporniško skupina Patani United Liberation Organisation (PULO). Ko je vlada v začetku leta s PULO prekinila pogajanja, je namreč skupina marca med muslimanskim praznikom Ramadan izvedla več bombnih napadov, še poroča CNN. Vlada je kasneje sporočila, da se je pripravljena pogovarjati z vsemi uporniškimi skupinami, vendar do tega še ni prišlo.

Vodja PULO Kasturi Makhota je sicer medijem zatrdil, da PULO nima nobene povezave z zadnjimi napadi.