Svet

Novak Đoković četrtič zapored osvojil Wimbledon

M. V./STA
10. 7. 2022, 18.43
Posodobljeno: 10. 7. 2022, 18.47
Deli članek:

Srbski teniški zvezdnik je v finalu tretjega grand slama sezone ugnal Avstralca Nicka Kyrgiosa in si prislužil 2,36 milijona evrov.

Profimedia
Novak Đoković

35-letni Novak Đoković je sedmič v karieri osvojil naslov v Wimbledonu, potem ko je s 4:6, 6:3, 6:4 in 7:6 premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa. To je hkrati njegov četrti zaporedni naslov v Wimbledonu (Björn Borg in Roger Federer imata rekord s petimi zaporednimi) in skupno 21. na turnirjih za grand slam, s čimer le za enega zaostaja za rekorderjem, Špancem Rafaelom Nadalom, ki je zaradi poškodbe turnir končal v polfinalu.

Za prvopostavljenega Srba je bila to tudi prva zmaga proti Avstralcu, ki je v finalu grand slama igral sploh prvič. Kyrgios, prvi nepostavljeni finalist Wimbledona po rojaku Marku Philippoussisu leta 2003, je namreč leta 2017 dobil oba dosedanja obračuna, in sicer v Acapulcu in Indian Wellsu - brez oddanega niza. Tokrat je Avstralec, sicer 40. igralec sveta, tudi dobro začel, nato pa je Đoković iz niza v niz počasi vsiljeval svoj ritem in v rekordnem 32. finalu grand slamov vpisal novo zmago ter pobral ček za 2,36 milijona evrov.

Profimedia
Pokal mu je izročila Kate Middleton, vojvodinja Cambriška