pandorina skrinjica

Šele s smrtjo je na dan prišla skrivnost, v katero se je zavila vdova

R.T.
30. 6. 2022, 10.48
Posodobljeno: 30. 6. 2022, 10.52
Deli članek:

Usodno izginotje 38-letne Biljane S. je v bližini Leskovca v Srbiji sprožilo verižno pojavljanje mrličev. Po tridnevnem iskanju pogrešane so namreč naleteli na njeno truplo, kasneje pa med njenim pogrebom odkrili še truplo njenega moža.

Profimedia
Črna vdova

V srbskem tabloidu 24sata odmeva ta večkraten zaplet, ki se je pričel z dobro prikritim izginotjem pokojničinega moža. Odsotnost svojega 40-letnega soproga je več kot tri leta varovala z zgodbami o njegovem domevnem delu v tujini, s katerimi je Biljana uspela pomiriti njune tri otroke.

Ko je izginila še 38-letnica, očitno ni bilo nikogar, ki bi njeno izginotje lahko prikril z izmišljeno zgodbo in začelo se je iskanje, v katerem so po treh dneh ugotovili, da si je pokojna najverjetneje sodila sama. A če pregovor pravi, da mrtvi svoje skrivnosti odnesejo s sabo v grob, je bilo v tem primeru drugače in kmalu so v kleti hiše, kjer je živela in umrla Biljana S., našli še več kot tri leta stare in z betonom oblite ostanke osebe, ki je tako brez glave pričakala svoje najditelje.

Izkazalo se je, da gre za njenega moža Ivana S., pri identifikaciji trupla pa je pomagal Biljanin ljubimec, s katerim sta skupaj odstranila ljubezensko oviro. Z njegovo pomočjo so se dokopali tudi do truplu pripadajoče glave, ki sta jo zaljubljenca pustila v sodu.

A s tem nizanje mrličev okoli 38-letne črne vdove še ni povsem končano. Več kot tri leta je svoje bližnje in celo vas uspešno prepričevala, da je soprog odšel v tujino. Na njenem pogrebu pa se je od žalosti in slabosti zgrudil njen 70-letni sorodnik in umrl še sam, čemur je sledilo šokantno odkritje ostankov njenega pogrešanega in mrtvega soproga.

Ta naj bi se, kot pišejo v 24Sata, pred tremi leti z dela v Rusiji vrnil domov, kjer pa ga je pričakala drugačna dobrodošlica od te, ki jo je pričakoval.