Na robu katastrofe

Medvedjev znova žuga: To bo privedlo do tretje svetovne vojne!

R.T.
28. 6. 2022, 09.51
Deli članek:

Če bi se kdo dotaknil krimskega otoka, bi bila to pot v tretjo svetovno vojno, je zagrozil Dmitrij Medvedjev.

Profimedia
Dmitrij Medvedjev

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, ki se je iz nekdaj na videz zmernega, liberalno usmerjenega politika, v času ruske invazije na Ukrajino prelevil v enega največjih ruskih jastrebov, je včeraj znova zarožljal z orožjem.

»Za nas je Krim del Rusije in to pomeni za vedno. Kakršen koli poskus, da bi posegali na območje Krima, pomeni napoved vojne zoper našo državo,« je po poročanju tiskovne agencije Reuters za časnik Argumenty i Fakty pojasnil Medvedjev. V mislih je imel tudi morebitna dejanja držav članic zveze Nato.

»Če bo to storila članica Nata, to pomeni konflikt s celotnim Severnoatlantskim zavezništvom, tretjo svetovno vojno. Popolno katastrofo,« je še navedel. Znova je zapretil tudi Finski in Švedski. Kot je namreč poudaril, bo Rusija, če se bosta državi pridružili zavezništvu, odgovorila s krepitvijo svojih meja in bo tudi »pripravljena na povračilne korake,« ki bi lahko vključevali tudi namestitev »hipersoničnih raket Iskander na njihov prag.«

»Jezdeci apokalipse so že na poti«

Medvedjev, ki je trenutno na položaju namestnika predsednika ruskega Varnostnega sveta, je Zahodu zagrozil tudi pred slabima dvema tednoma, ko je imel v zobeh zahodno vojaško podporo Ukrajini. Takrat je na družabnem omrežju Telegram zapisal, da je Rusija svojo »vojaško operacijo« v Ukrajini pripravljena razširiti, če bi bile njene sile napadene z orožjem, ki je tja prišlo z Zahoda. »Jezdeci apokalipse so že na poti,« je še dodal.