Srečen razplet

Pogrešanega bosonogega osemletnika našli v kanalizaciji

R.T.
25. 6. 2022, 09.24
Posodobljeno: 25. 6. 2022, 12.52
Deli članek:

Obsežna iskalna akcija v nemški zvezni deželi Spodnja Saška se je razpletla po najboljšem možnem scenariju. Od prejšnjega petka pogrešanega osemletnika so našli živega.

Twitter / Polizei_OL
Joe trenutno okreva v bolnišnici.

Osemletni Joe iz nemškega mesta Oldenburg je otrok s posebnimi potrebami. V petek 17. junija je nenadno izginil, vse do danes pa o njem ni bilo nobene sledi. Danes zjutraj je nato odjeknila srečna vest. Policija je namreč sporočila, da so malega Joeja našli v kanalizacijskem jašku in ga prepeljali v bolnišnico, kjer je ostal na okrevanju. Po poročanju nemškega tabloida Bild so osemletnika našli približno 300 metrov od njegovega doma.

Razplet je bil torej srečen, saj je policija v četrtek že razmišljala o najslabšem možnem scenariju. Dejali so, da obstajajo nekateri znaki, da bi lahko bil Joe žrtev kaznivega dejanja, tako so ob iskalni akciji aktivirali tudi kriminaliste. »Možnosti nesreče ali nasilnega dejanja nismo nikoli izključili,« so še navedli. Joeja so sicer iskali tudi številni prostovoljci, danes zjutraj pa je eden od naključnih mimoidočih izpod enega od kanalizacijskih pokrovov zaslišal nekakšne sumljive zvoke. To se je zgodilo malo po 6. uri, zaskrbljen občan pa je nemudoma poklical policijo, gasilce in reševalce. Izkazalo se je, da se je pod pokrovom skrival mali Joe, nepoškodovan ter še vedno bosonog in oblečen v pidžamo, kot tistega petka pred dobrim tednom dni, ko je izginil!