Slovo

VIDEO: Moški je 21 let živel s truplom pokojne žene, sedaj se je odločil, da je čas za slovo

M.U.
6. 5. 2022, 15.40
Posodobljeno: 6. 5. 2022, 18.00
Deli članek:

72-letni državljan Tajske se je odločil, da upepeli posmrtne ostanke svoje žene po več kot dveh desetletjih. Njeno truplo je hranil v »znamenju večne ljubezni«.

Profimedia
(Sika je simbolična)

Charn Janwatchakal je 21 let hranil posmrtne ostanke svoje pokojne žene v krsti zraven postelje in se z njo pogovarjal, kot bi bila še živa.

V zapisu za The Straits Times je Charn dejal, da je živel z ženo in dvema sinovoma. Potem ko je njegova žena umrla in se je odločil, da obdrži njeno truplo, pa sta se sinova odselila, saj nista mogla sprejeti njegove odločitve. Kako je bilo njeno truplo shranjeno vsa ta leta, ni znano.

Sedaj se je po več kot 20 letih odločil, da je čas, da svojo pokojno ženo upepeli. Za to se je odločil, ker je želel, da žena prejme ustrezen pogreb, preden umre tudi sam. Pri upepelitvi je pomoč poiskal pri fundaciji Phet Kasem Bangkok.

Ko je osebje iz fundacije odstranilo njene posmrtne ostanke iz njegovega doma, je Charn ves čas govoril "Še vedno te pogrešam vsako minuto in moja ljubezen do tebe se ni spremenila."

Kremirane posmrtne ostanke so položili v belo krpo in Charn jih je naslednji dan odnesel domov.