Sključen in napihnjenega obraza

FOTO in VIDEO: Kaj se dogaja s Putinom? Udarjal z nogo in se oklepal mize

R.T.
22. 4. 2022, 11.05
Posodobljeno: 22. 4. 2022, 11.14
Deli članek:

Ne, govorice o slabem zdravstvenem stanju ruskega predsednika gotovo še ne bodo potihnile.

Reuters
Tako se je oklepal mize.

Ugibanja o zdravstvenem stanju ruskega predsednika Vladimirja Putina niso nov pojav – da se bori z neznano boleznijo (oziroma več boleznimi) se govori že več mesecev. A ker Putin od svoje odločitve, da zasebnost ohrani zase, ne odstopa, dokončnih odgovorov v zvezi z njegovim zdravjem ne gre pričakovati.

Reuters
Srečanjem s Sergejem Šojgujem

Razprave na to temo temeljijo na video in slikovnem gradivu ter neuradnih informacijah. Kakorkoli že, znova je završalo po objavi posnetka srečanja Putina in ruskega ministra za obrambo Sergeja Šojguja, na katerem sta govorila o obleganju ukrajinskega mesta Mariupol. Putin je ministru na srečanju naročil, da morajo ruske sile jeklarno Azovstal, v kateri je zaprtih več kot tisoč ukrajinskih vojakov in civilistov, odrezati od sveta, da ne bo mogla »vanjo priti niti muha«.

Na posnetku je mogoče videti sključenega ruskega predsednika napihnjenega obraza, ki neprekinjeno tapka z nogo, medtem ko se z desno roko oklepa roba mize. Leva mu je počivala v naročju.

Objavi posnetka je sledila nova diagnoza – Putinu so v preteklosti »diagnosticirali« raka in Parkinsonovo bolezen –, in sicer Rettov sindrom. Kar se je izkazalo za slabo šalo, saj ta skoraj izključno prizadene deklice in je za moški spol usoden.