Načrtovala pobeg?

Putin ukrepal zoper svojo hčerko, ki se ni nameravala vrniti v Rusijo

R.T.
20. 4. 2022, 15.17
Deli članek:

Ne cedita se le mleko in med, če je tvoj oče nekdanji vohun KGB-ja.

Profimedia
Marija Voroncova

Marija Voroncova je načrtovala romantični oddih z Jevgenijem Nagornijem. Kot se je izkazalo, je delala račun brez krčmarja. Ta je – gre seveda za njenega očeta, ruskega predsednika Vladimirja Putina –, njene načrte zatrl v kali.

36-letnica z doktorskim nazivom je želela poleteti v "prijateljsko državo", da bi svoj 37. rojstni dan, ki ga bo praznovala naslednji teden, dočakala na tropski plaži. 33-letni Nagorni, s katerim je, odkar se je razšla s sinom nizozemskega polkovnika Nata, bi ji delal družbo.

Profimedia
Marija Voroncova v družbi deklet

Profimedia
Jevgenij Nagorni

Putin hčerki zelene luči ni dal. Dodelil naj bi ji okrepljeno varovanje in jo "zaprl" v Rusijo, poroča britanski Mirror, ki se sklicuje na General SVR, ki je svoje informacije iz Kremlja objavil na Telegramu. General SVR še poroča, da se Putinova najstarejša hčerka v Rusijo ni nameravala vrniti. Ali je razlog za to vojna v Ukrajini, ki jo je zanetil njen oče, ni znano.

Marija, ki ima z bivšim možem Jorritom Faassnom osemletnega sina, je bila zaradi sorodstvenih vezi deležna zahodnih sankcij. V Zahodno Evropo, kamor je v preteklosti rada potovala, več ne more.

Njena mama je Ljudmila, nekdanja prva dama Rusije. Rodila se je, ko je njen oče še bil vohun KGB-ja. 36-letnica je sicer strokovnjakinja na področju redkih genetskih bolezni pri otrocih. Njen trenutni izbranec je bil Putinov nasprotnik, dokler ni spoznal nje.