Odločitev

Twitterjev upravni odbor ostal brez Muska

J.P.
11. 4. 2022, 08.21
Posodobljeno: 11. 4. 2022, 08.24
Deli članek:

Elon Musk ostaja največji delničar Twitterja.

Profimedia
Elon Musk

V soboto bi se moral Elon Musk pridružiti Twitterjevemu upravnemu odboru, potem ko je prejšnji teden prevzel 9,2-odstotni delež. Kot smo poročali, je tehnološki mogotec 14. marca kupil 73.486.938 Twitterjevih delnic; delež je vreden 2,89 milijarde ameriških dolarjev (približno 2,6 milijarde evrov).

Musk, ki mu na Twitterju sledi več kot 80 milijonov uporabnikov, pa se, kot se je izkazalo, upravnemu odboru na koncu le ni pridružil. Direktor Twitterja Parag Agrawal je bil tisti, ki je svet seznanil z Muskovo odločitvijo. Musk sicer ostaja največji delničar Twitterja, podjetje pa bo imelo posluh za njegove ideje, je še dodal Agrawal.

Uro po njegovi objavi je Musk tvitnil zgolj emotikon.

Musk ne skriva, da razmišlja o spremembah, ki bi bile v prid priljubljenemu družbenemu omrežju. Tako bil znižal cene »premium« različice, iz nje umaknil oglase in dodal možnost plačevanja naročnine s kriptovaluto dogecoin.

V šali je tudi zastavil anketo, v kateri je sledilce spraševal če bi iz imena Twitter odstranili črko »w«. Možna odgovora sta bila »da« in »seveda«.