Konservativni repubilkanec

Afera z džihadistično nevesto hud udarec za kongresnika

J.P.
4. 3. 2022, 08.33
Posodobljeno: 4. 3. 2022, 08.37
Deli članek:

Zaželel si je še drugih Indijk, nato pa izstopil iz volilne dirke.

Profimedia
Van Taylor

Nekdanja džihadistična nevesta, ki je teksaškega kongresnika stala potencialne ponovne izvolitve, se prešuštništva ne sramuje – kot je dejala 38-letna Tania Joya, je to nekaj, kar se v družbi dogaja.

Vdova Johna Georgelasa, Američana, ki se je leta 2013 pridružil vrstam Islamske države, je bila predana republikancu Vanu Taylorju. Ko je oktobra 2020 začela afero z 49-letnikom, je bila prepričana, da se bosta nekega dne poročila. A je sčasoma sprevidela, da je dvolični ženskar, zato je novembra lani z afero seznanila njegovo soprogo Anne. 

Preden je prestopila to zadnjo mejo, ga je moledovala, naj jo zapusti, a tega ni hotel storiti zaradi hčera. To 38-letnici, ki je pobegnila iz Sirije in krempljev Islamske države, ni bilo pogodu, saj da so ločitve te dni nekaj povsem običajnega. Prepričana je, da se je Taylor v resnici zbal za svoj sloves konservativnega republikanca. Nazadnje sta se slišala lanskega decembra.

Kongresniku tako ni preostalo drugega, kot da je v sredo svoje podpornike obvestil, da ne bo kandidiral, in jim priznal afero.
Nesojena ljubimca sta se spoznala v okviru programa za boj proti ekstremizmu, ki ga je ob povratku iz Sirije začela ona. Zbližala sta se, ker sta oba bila »nesrečna«.

Kongresnik jo je v nekem trenutku skušal dati na čevelj, rekoč, da se želi dobivati tudi z drugimi Indijkami – Joya je britanska državljanka bangladeškega porekla. V času afere je bila poročena s Craigom Brumo, računalniškim strokovnjakom. Taylor je kongresnik njegovega okrožja.