PCR test

FOTO: Zakaj sta Putin in Macron sedela tako daleč narazen?

G.G.
11. 2. 2022, 09.27
Posodobljeno: 25. 4. 2023, 15.33
Deli članek:

Francoski predsednik Emmanuel Macron je na svoji nedavni misiji v Moskvi tipal teren in iskal možnosti za mirno rešitev »ukrajinske krize«.

Profimedia
Na družabnih omrežjih so se pojavili številne priredbe pogovora za dolgo mizo.

V oči je zbodla miza, za katero sta sedel Macron in njegov ruski kolega Vladimir Putin. Dolga je bila kar štiri metre. So Rusi s tem pokazali na distanco do Evrope, do Francije, na hladne odnose, ki so na najnižji točki v zadnjem desetletju? Ne, vzrok je bi bil "covidne" narave. Macron ni želel opraviti PCR testa na koronavirus, ki bi mu omogočil, da bi lahko bil med pogovori bližje Putinu.

Profimedia
Emmanuela Macrona in Vladimirja Putina je ločevala štiri metre dolga miza.

Vir iz kabineta francoskega predsednika je za agencijo Reuters prišepnil, da niso mogli dovoliti, da bi se ruske oblasti dokopale do Macronovega DNK. Je pa Macron, ki je cepljen s poživitvenim odmerkom proti covidu-19, pred odhodom v Moskvo opravil francoski PCR test, ko pa je prispel v Moskvo mu je s palčko po nosu povrtal še njegov osebni zdravnik. Obakrat je bil negativen. Po ruskih pravilih bi moral opraviti še »ruski« test. Ker ga ni, so ga umaknili na »varno razdaljo« od Putina.

Profimedia
Lahko bi napeljala mrežo in igrala badminton.

Profimedia
Tudi za curling je bilo dovolj prostora.

Profimedia
Prostora za eminentno svetopisemsko druščino.