NBA

Neverjetni Dončić je z novim osebnim rekordom popeljal Dallas do nove zmage

M.M./STA
11. 2. 2022, 06.24
Posodobljeno: 11. 2. 2022, 06.33
Deli članek:

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je s svojimi Dallas Mavericks k zmagi proti Los Angeles Clippers s 112:105 prispeval kar 51 točk.

Profimedia
Dončić je prvič v karieri prebil mejo 50 točk, skupaj je v rednem delu NBA zdaj 12-krat dosegel vsaj 40 točk, v končnici pa mu je to uspelo petkrat.

Dvaindvajsetletni Ljubljančan je sijajno začel obračun proti Clippers. Že hitro je bilo jasno, da bo to poseben večer za Dončića, ki je v prvi četrtini zadel kar sedem od desetih metov za tri. Prvih 12 minut je končal z 28 točkami. Če bi bolje zadeval proste mete (1/4), bi lahko prvo četrtino končal tudi s 30 točkami. Pred tem je v eni četrtini največ točk v ligi NBA to sezono dosegel Stephen Curry, in sicer 25 prav proti Clippers.

Slovenski as je tudi v nadaljevanju dvoboja prikazal učinkovito predstavo, v ključnih trenutkih zadnje četrtine pa je znova prevzel odgovornost in z osmimi zaporednimi točkami Dallasu pomagal ohraniti prednost okoli desetih točk pred končnico.

To je bila četrta zaporedna zmaga Dallasa, skupno pa 33. v sezoni za trenutno peto mesto na zahodu. Telički so ob tem zabeležili 23 porazov.

Tudi Goran Dragić je vsaj začasno dobil novega delodajalca, Toronto Raptors so ga poslali v San Antonio. Tam pa po poročanju ESPN in drugih ameriških medijev ne bo zaigral, saj se bo dogovoril za odkup pogodbe. V igri za njegov podpis so Dallas, Milwaukee, Chicago, LA Clippers, Brooklyn in Golden State.