Tragedija po tragediji

Zbudil se je iz kome in izvedel, da je v tem času izgubil 12-letnega sina

R.T.
24. 12. 2021, 11.19
Posodobljeno: 24. 12. 2021, 11.19
Deli članek:

Tragedija v Devonportu v avstralski Tasmaniji, kjer je v nesreči z napihljivim gradom umrlo šest otrok, se nadaljuje z novo žalostjo.

Tasmania Police
Med šestimi žrtvami tragedije v Devonportu je tudi Jye Sheehan.

Iz kome se je namreč po daljšem času prebudil oče ene od žrtev, 12-letnega Jya Sheehana. Glen Sheehan je namreč le nekaj tednov pred tragedijo, ki se je zgodila 16. decembra, pristal v bolnišnici. V prometni nesreči je utrpel tako hude poškodbe, da je pristal v komi, pred nekaj dnevi pa se je iz kome prebudil. Ob vesti, da bo ostal paraplegik, so mu morali sporočiti še bolj črno vest o smrti njegovega sina.

12-letnik je danes zjutraj legel k večnemu počitku, h kateremu so ga pospremili družinski člani, njegovi prijatelji in vrstniki s šole ter številni drugi, a pogrebu oče ni mogel prisostvovati, niti ga s svoje bolniške postelje ni spremljal prek videopovezave. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik družine, si bo posnetek ogledal, kot bo »pri močeh.« Na pogrebu je v njegovem imenu spregovoril eden od sorodnikov, ki je dejal, da »Glen na žalost trenutno leži na enoti za intenzivno nego, zato se pogreba ne more udeležiti. Glen in Jye sta skupaj rada igrala namizne igre, zlasti šah in karte ena. Rada sta gledala filme. Če bi lahko Glen danes z vami delil spomine, bi bili zagotovo polni zgodbic o pustolovščinah, ki sta jih preživela skupaj.«

Preiskava tragedije je sicer še vedno v teku, po navedbah lokalnih medijev pa bi lahko trajala več tednov.