56-letni voznik črnega pasata

Na alkoholni pogon vijugal po cesti in ogrožal druge voznike

G.G.
24. 12. 2021, 11.22
Posodobljeno: 24. 12. 2021, 11.23
Deli članek:

Okoli 16. ure v četrtek je voznik črnega pasata krških registrskih tablic ogrožal voznike na cesti med Brestanico in Krškem in nato še na obvoznici od HE Krško do Žadovnika.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Vozniki so opazili, da voznik črnega pasata vijuga in na sploh vozi zelo nezanesljivo. Obvestili so policijo, ti pa so preverili, kaj počne ta voznik. Opazili so ga, ko je na glavni cesti od Brestanice proti Krškemu pri hidroelektrarni v krožišču zavil na obvoznico in krenil proti Vidmu in Krki. In kako je vozil! Vijugal je sem ter tja, drvel po napačni strani, mimogrede podrsal ob jekleno varovalno ograjo in v nekem trenutku zapeljal celo na pločnik. Ni veliko manjkalo pa bi zaradi njega prišlo do čelnega trčenja.

Policisti so ga vendarle ustavili v naselju Žadovinek v Krškem. Alkotest je pojasnil, zakaj je bila vožnja tako nezanesljiva. 56-letni voznik je bil krepko nadelan, 0,90 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka je pokazal rezultat. Sledilo je božično darilo: odvzem vozniškega dovoljenja, sledi pa še novoletno: ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Da bi še dodatno razjasnili potek dogodkov, policisti prosijo voznike, ki so bili med 16.00 in 16.15 na relaciji od Brestanice do Krškega in nato na obvoznici HE Krško – Žadovinek, naj pokličejo na telefonsko številko policije 113.