Zagorelo

FOTO: Na prenatrpanem rečnem trajektu umrlo najmanj 37 ljudi

S.R.
24. 12. 2021, 09.04
Posodobljeno: 24. 12. 2021, 09.10
Deli članek:

Na rečni ladji na jugu Bangladeša je danes zjutraj izbruhnil obsežen požar, v katerem je umrlo najmanj 37 ljudi, še 72 jih je poškodovanih.

Reuters
Trajekt je prevažal približno 800 potnikov.

Tragedija se je ob približno 3. uri po lokalnem času (22. uri po našem času) pripetila na reki Sugandha v okrožju Jhalokati. Zagorelo je na trajektu, ki je bil na poti iz prestolnice Daka v skoraj 250 kilometrov oddaljeno Barguno ter je prevažal kar 800 potnikov, poroča tiskovna agencija AP. Trajekt je bil sicer registriran za vsega 300 potnikov, številni med njimi pa so se z gorečega plovila rešili s skokom v reko, po kateri so nato poskušali preplavati do obrežja.

Reuters
Iz reke vlečejo trupla.

Po navedbah poveljnika lokalnih gasilcev Fazlula Haqueje so reševalci doslej našli 37 trupel, rešili pa so 72 poškodovanih potnikov, a intervencija še poteka. Večina ljudi je umrla v požaru, nekateri so tudi utonili. Vzrok požara še ni znan.

Nesreče trajektov so v Bangladešu, v katerem se prepleta približno 130 razmeroma velikih rek, pogoste, saj so ta plovila, ki so običajno prenatrpana, eno glavnih prevoznih sredstev. To velja zlasti za regije na jugu in severovzhodu države. Aprila letos je denimo v trčenju trajekta in še ene ladje v bližini Dake umrlo 25 ljudi.