Tretji odmerek

V tem primeru testiranje ne bo več potrebno

P.T.
15. 12. 2021, 08.48
Posodobljeno: 15. 12. 2021, 08.57
Deli članek:

Nemcem, ki prejmejo tretji odmerek cepiva proti koronavirusu, se ne bo treba testirati, so v torek odločili zvezni in deželni ministri. Baden-Württemberg

Reuters
Cafe Kosmos Bar v Münchnu nudi cepljenje proti covidu-19.

"Dogovorili smo se, da je treba tiste, ki so prejeli tretji odmerek cepiva, izvzeti iz testiranja, tudi tam, kjer je za cepljene potrebno opraviti test," je po srečanju dejal bavarski zdravstveni minister Klaus Holetschek. Ukrep začne veljati petnajst dni od prejema tretjega odmerka cepiva.

Holetschek je dejal, da t.i pravilo 2G+, po katerem imajo dostop do določenih mest z negativnim testom le cepljeni ali bolni, še vedno velja za tiste, ki so prejeli prvi in ​​drugi odmerek cepiva, in tudi za tiste, ki so prejeli obnovitveni odmerek, da lahko gredo po zdravniško pomoč, v ustanove in domove za ostarele.

Pravilo 2G+ trenutno velja v nekaterih okrožjih v vzhodni Nemčiji, na Bavarskem in Baden-Württembergu, kjer je veliko število okuženih. Novi zvezni minister za zdravje Karl Lauterbach je dejal, da Nemčija potrebuje veliko več odmerkov za uspešno kampanj cepljenje z osvežitvenim odmerkom, zato bodo morali nabaviti več cepiv, še posebej, če bo februarja uvedeno obvezno cepljenje vseh državljanov.