Obtičali v blatu

FOTO: Družino po štirih dneh rešili iz avstralske divjine

R.T.
16. 11. 2021, 13.59
Posodobljeno: 16. 11. 2021, 14.02
Deli članek:

V avstralski divjini so rešili družino, ki je s svojim avtodomom obtičala v blatu in tam štiri dni nemočno čakala na odrešitev.

Reuters
Z avtodomom so obtičali v blatu.

Orija in Lindsey Zavros je v petek med vožnjo po pustinji približno 150 kilometrov od najbližjega mesta Oodnadatta presenetilo močno deževje. V avtodomu sta se nahajala tudi njuna dva mlada otroka, vsi štirje pa so obtičali daleč od civilizacije. Še istega dne so na zagato opozorili reševalce, ki pa so jim pojasnili, da bi lahko zaradi obsežnih poplav reševanje trajalo več tednov. Ker so meteorologi za naslednje dni napovedali peklensko vročino, so do družine danes vendarle poslali helikopter, četverica pa se je po zadnjih podatkih nanj že vkrcala.

Reuters
Z avtodomom so obtičali v blatu.

Oblasti so jim sicer že v preteklih dneh s helikopterjem prepeljale najnujnejše potrebščine, vključno z vodo in satelitskim telefonom, a jih do danes niso uspeli rešiti. Družina iz Pertha po Avstraliji potuje že od lanskega novembra, svoje dogodivščine pa vestno objavlja na Instagramu. Na varno so se morali zdaj vrniti brez avtodoma, ki je ostal ujet v divjini.

Reuters
Z avtodomom so obtičali v blatu.