Ni ostalo neopaženo

Kaznovali Hamiltona, ker si je predčasno zrahljal varnostne pasove

J.P./STA
15. 11. 2021, 07.21
Posodobljeno: 15. 11. 2021, 07.27
Deli članek:

Vodstvo dirke je 36-letnega Britanca kaznovalo s 5000 evri, do konca leta 2022 pa je odložena še kazen 20.000 evrov.

Profimedia
Lewis Hamilton po zmagi

Zmagovalec nedeljske dirke svetovnega prvenstva v formuli 1 v Sao Paulu Lewis Hamilton si je prislužil kazen, ker si je po zmagi prehitro razrahljal varnostne pasove. Vodstvo dirke je 36-letnega Britanca kaznovalo s 5000 evri, do konca leta 2022 pa je odložena še kazen 20.000 evrov.

Kot kažejo televizijske slike, si je Hamilton v častnem krogu po zmagi predčasno zrahljal varnostne pasove. Vozniki formule 1 pa morajo biti med celotnim tekmovanjem ustrezno zavarovani v svojih avtomobilih.

"Seveda razumemo željo po praznovanju, vendar je v bistvu nevarno popuščati varnostne pasove, medtem ko je avto v gibanju," so zapisali pri vodstvu tekmovanja. Počasne hitrosti v teh dirkalnikih so še vedno visoke za ljudi, ki niso pripeti z varnostnimi pasovi, so dodali.

"Poleg morajo biti vozniki formule 1 vzorniki za mlajše voznike, s takšnim ravnanjem pa je bil Hamilton slab vzor," so še zapisali pri vodstvu F1.

Hamilton je minuli konec tedna že prejel kazen zaradi nezakonite zamenjave motorja pred začetkom dogajanja v Braziliji. Po kvalifikacijah pa je prejel še kazen zaradi nepravilne uporabe sistema DRS oziroma zadnjega krilca, tako da je namesto s prvega nedeljsko dirko začel z zadnjega startnega mesta.