shujšal

FOTO: Nič več debeluh; Kim Džong Un presenetil z neverjetno telesno transformacijo

B.K.
10. 9. 2021, 10.20
Posodobljeno: 10. 9. 2021, 10.48
Deli članek:

Le kako mu je uspelo znebiti se toliko kilogramov?

Reuters
Kim Džong Un na paradi.

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je na sredini vojaški paradi v Pjongjangu presenetil z nenavadno zdravim izgledom. V zadnjih nekaj mesecih je očitno izgubil lepo število kilogramov, povrhu tega pa se je v javnosti pokazal z zagorelo poltjo.

Reuters
Kim Džong Un na paradi.

Kim je na paradi, kjer letos niso razkazovali jedrskega orožja, večji poudarek je namreč bil na delovnih strojih, nosil čedno sivo obleko, belo srajco in srebrno kravato. Bil je lično postrižen, opazovalci pa so komentirali, da je postal neverjetno podoben svojemu dedku, ustanovitelju Demokratične ljudske republike Koreje Kimu Il Sungu.

Reuters
Kim Džong Un na paradi.

Kim na paradi ni imel govora, je pa nasmejan ploskal paradnikom in kulturnim izvajalcem, kasneje pa ga je bilo opaziti, kako se nasmejan ukvarja z otroki, ki so mu prinesli rože.

Reuters
Kim Džong Un na paradi.

37-letni korejski voditelj se je več let soočal s prekomerno telesno težo. Zaradi tega so tuje obveščevalne agencije in mediji špekulirali, da bi lahko imel večje probleme z zdravjem. Govorilo se je celo, da se bori z alkoholizmom. Tako njegov oče kot ded sta umrla zaradi problemov s srcem. A Kim je v zadnjih mesecih izgubil vsaj 20 kilogramov. Morda tudi na račun tega, da je zdaj oče. Ima namreč tri otroke, bliža pa se štiridesetim, zato ni nenavadno, da je začel skrbeti za svoje zdravje.

Reuters
Kim se je dolga leta spopadal s prekomerno telesno težo.