hude poškodbe

Požrtvovalna mati iz čekanov gorskega leva z golimi rokami iztrgala otroka

R.T.
30. 8. 2021, 11.45
Posodobljeno: 30. 8. 2021, 12.52
Deli članek:

Otrok je dobil hude poškodbe, a je v stabilnem stanju.

Pixabay
Puma ali gorski lev.

30 kilogramov težka puma je v četrtek na dvorišču stanovanjske hiše v mestu Calabasas v Kaliforniji napadla otroka in ga odvlekla več kot 40 metrov stran.

Nemir je zaslišala otrokova mati, ki je medtem pospravljala v kuhinji. Stekla je na dvorišče in brez pomišljanja začela z golimi rokami udarjati po zveri. Gorski lev je pod točo materinih udarcev izpustil svoj človeški plen, mati pa je otroka nemudoma naložila v avtomobil in ga odpeljala na urgenco.

Malček je v napadu zadobil hude poškodbe, a je v stabilnem stanju, so kasneje sporočile mestne oblasti.

“Stekla je ven in začela udrihati ter udarjati po gorskem levu, golih rok, da bi le izpustil njenega sina,” je kasneje medijem povedal tiskovni predstavnik kalifornijskega oddelka za divjad Patrick Foy. Žensko je označil za “resnično herojko”.

Ko je v bolnišnici mati prijavila napad gorskega leva, je na kraj pohitela policijska patrulja. Policist je zver našel v bližini. Skrivala se je v grmovju in glasno prhala. Policist je ocenil, da gre za žival, ki je napadla otroka in da predstavlja nevaronst tudi ostalim, zato jo je ustrelil. Kasneje so v bližini našli še eno pumo, ki pa ni bila napadalna zato so jo zajeli s pomočjo pomirjeval.

DNK analiza je potrdila, da je ustreljena puma res napadla malčka. Zajeto žival so zato kasneje izpustili v divjino.