V nočnem klubu

VIDEO: Britanskega ministra ujeli med izvajanjem plesnih manevrov

R.T.
30. 8. 2021, 09.16
Posodobljeno: 30. 8. 2021, 09.17
Deli članek:

Kontroverznega britanskega ministra so žurerji posneli med divjim poplesavanjem po plesišču nočnega kluba v Aberdeenu.

Twitter
Michael Gove v nočnem klubu.

Michael Gove je britanski poslanec in kontroverzni član aktualne konservativne vlade, poznan predvsem po agresivnih zunanjepolitičnih stališčih do vojnih intervencij. A malo kdo ve, da je tudi strasten plesalec. Britanci so to ugotovili pretekli konec tedna, ko je nekdo na Twitterju objavil video posnetek na katerem izvaja ekstravagantne plesne gibe, na plesišču nočnih klubov Bohemia in Pipe v škotskem mestu Aberdeen.

Ponočnjaki so Gova na plesišču ujeli v klubu Bohemia, kamor je prišel v zgodnjih jutranjih urah, ko je klub Pipe, ki se ponaša s tem, da je “nepredvidljiva mešanica visokoenergijske britanske in svetovne klubske glasbene scene”, zaprl svoja vrata.

“Nisem mogla verjeti svojim očem. Veseli parlamentarec je plesal kot nor,” je za britanske medije dejala pop pevka Emma Lament, ki je minuli vikend prav tako ponočevala. “Slišala sem, kako so ljudje govorili, da je konservativni politik," njeni prijatelji pa so začeli po telefonih iskati, kdo je Michael Gove. “Nekateri so se z njim fotografirali. Konservativci niso preveč priljubljeni na Škotskem, a so bili ljudje do njega zelo prijazni. Ko sem ob pol treh zjutraj od tam odšla, je bil še kar na plesišču. Res je užival. Mislim, da niti za minuto ni zapustil plesišča. Ljudje so mu kupovali pijačo, a so se šalili, da bi za pijačo moral pravzaprav dati on, potem ko je lani za lastne stroške zapravil več kot 100.000 funtov davkoplačevalskega denarja,” je še povedala pevka, ki je opazila, da je bil Gove že kar lepo vinjen, ko je vstopil v klub. 

Gove naj bi sicer v klub prišel sam, brez prijateljev. "Tudi kasneje ni bilo nikogar [od njegovih prijateljev]. Cel čas je bil sam," je še dajala Emma.

Politik naj bi se prav tako skušal izogniti plačilu petih funtov vstopnine, so še poročali mediji. Na vhodu naj bi na glas razlagal, da je kancler grofije Lancaster. Kasneje so njegovi kolegi te navedbe zavrnili in dodali, da je 54-letnik velik ljubitelj mesta Aberdeen in tamkajšnjega nočnega življenja.