Številka 7

Ronaldo po včerajšnjem šoku pred prvim "porazom"

R.T.
28. 8. 2021, 11.20
Posodobljeno: 28. 8. 2021, 11.34
Deli članek:

Vse kaže, da novi stari rdeči vrag Cristiano Ronaldo v Manchestru ne bo mogel ali smel nadeti dresa s svojo priljubljeno številko 7.

Reuters
Dres s številko 7 je nosil tudi v eri škotskega stratega Alexa Fergusona.

Prah po včerajšnjem dramatičnem preobratu, ko je odjeknila novica, da se Ronaldo iz Juventusa seli v nekdanje moštvo Manchester United, se še ni polegel, že so na vrsti nova ugibanja. Pojavilo se je namreč kritično vprašanje, katero številko bo na hrbtu nosil 36-letni portugalski zvezdnik, za katerega nekateri zlobni jeziki, ki nad odmevnim prestopom niso navdušeni, že pravijo, da gre za slabo naložbo, saj da je v teh letih kot cadillac, lep že, lep, a veliko pije.

Še v četrtek se je zdelo, da bo Ronaldo iz Juventusa prestopil v vrste Unitedovega mestnega rivala City, potem ko je modrim v vodo padel poskus, da bi iz londonskega Tottenhama privabili Harryja Kanea. Britanski mediji poročajo, da je za salto mortale poskrbel kar legendarni škotski strateg Sir Alex Ferguson, ki naj bi včeraj v jutranjih urah z vabljivimi besedami privabil Ronalda. Prestop je zdaj že v sklepni fazi, Ronalda v Lizboni čaka zdravniški pregled, podpisal pa naj bi dvoletno pogodbo.

A na dresu ne bo nosil svoje najljubše številke 7, s katero je zabijal v preteklih klubih, tudi Unitedu, vsaj ne to sezono. Ta je letos uradno že dodeljena Urugvajcu Edinsonu Cavaniju, pravila britanske Premier Lige pa ne dovoljujejo, da bi si igralci številke izmenjali med sezono. To bi bilo po začetku sezone mogoče le v primeru, če bi igralec, ki mu je bila dodeljena posamezna številka, moštvo zapustil oziroma če bi predstavniki Premier lige izdali posebno dovoljenje, kar pa se doslej še ni zgodilo. Ronaldo bo moral tako izbrati novo številko, nekateri pa že ugibajo, ali bo iz nostalgije pograbil dres s številko 28, ki jo je nosil tudi v Sportingu, kjer je začel svojo profesionalno kariero.