Kako kaže?

Kredarica prejela prvo belo pošiljko nove snežne sezone

S.R.
28. 8. 2021, 09.36
Posodobljeno: 28. 8. 2021, 11.29
Deli članek:

Ne gre sicer za izdatno pošiljko, a je bila zjutraj še vidna belina.

Arso
"Sladkor v prahu" na Kredarici.

Letošnja snežna sezona se je na Kredarici uradno končala na začetku julija. Kot so takrat sporočili iz Agencije RS za okolje (Arso), je snežna odeja neprekinjeno vztrajala od 26. septembra lani do 2. julija. Snežna odeja je bila najvišja konec maja, ko je dosegla 520 centimetrov.

"Kredarico je ponoči nekdo posul s 'sladkorjem v prahu'," pa so danes prek Twitterja sporočili na Arsu. V tem primeru seveda še ne gre za nobeno snežno odejo, a je to prvi znak, da smo vstopili v novo obdobje. Bliža se september, ko je bela odeja na Kredarici precej pogosta. Ljubiteljski vremenarji so medtem prek twitterja sporočili, da na "Kredarici trenutno sneži pri -1 °C." po njihovih navedbah sneži tudi drugod nad približno 2200 metri nadmorske višine.

Kako kaže?

Danes bo sprva pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne pa se bodo oblaki od zahoda trgali, nastale bodo krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta, sporočajo meteorologi agencije Arso. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature se bodo sicer gibale med 17 in 20 stopinjami Celzija. Na Primorskem se bodo povzpele do 25 stopinj Celzija.

Jutri bo vreme razmeroma spremenljivo in na vzhodu sprva pretežno oblačno. Predvsem popoldne bodo možne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Spremenljivo oblačno vreme z možnostjo ploh in neviht se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek in torek. V sredo nato kaže na povečini sončno vreme, še napovedujejo meteorologi.