Goncalo Amaral

Nekdanji preiskovalec trdi, da je Nemec nedolžen; za izginotje Madeleine McCann naj bi bila kriva njena starša

L.K.
23. 8. 2021, 14.58
Posodobljeno: 23. 8. 2021, 15.08
Deli članek:

Ugrabitev naj bi bila zaigrana, da bi starša prikrila smrt svoje hčerke.

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Goncalo Amaral je nekoč načeloval portugalski preiskavi izginotja britanske deklice Madeleine McCann. Med letoma 2007, ko je Maddie izginila, in 2010, ko so mu odvzeli vajeti preiskave, je uspel s prstom pokazati na njena starša.

Amarala so iz preiskave umaknili, potem ko je britanskim preiskovalcem očital, da se ravnajo po nareku Gerryja in Kate McCann.

Profimedia
Starša jo še vedno iščeta.

Osumljenec, ki to ni

S tem pa Portugalca niso utišali. Po tistem, ko je napisal knjigo, v kateri je popisal, kako naj bi McCannova zaigrala dekličino ugrabitev, potem ko naj bi ponesreči umrla, in o tem spregovoril v portugalskem dokumentarcu o primeru, zdaj sodeluje tudi pri dokumentarcu nemškega Bilda.

Profimedia
Goncalo Amaral s svojo knjigo Resnica o laži.

Amaral ostaja brez dlake na jeziku. Zatrdil je, da glavni osumljenec, Nemec Christian Brückner, ni imel nič z izginotjem deklice. "Ne bi bilo prvič, da je bil primer rešen z narejenim osumljencem. Glavna krivca za izginotje sta tista, ki sta imela skrbništvo: starša," je zabrusil in dodal, da se nemški tožilec ne bi smel bahati, da ima kaj zoper Brücknerja, če pa ga ne obtoži.

Portugalec je torej še vedno prepričan, da je bila ugrabitev zaigrana. Kot je navedel, je bilo v apartmaju, iz katerega je izginila Maddie, okno, za katerega nihče ne ve, ali je bilo odprto ali zaprto. Skozi to okno naj bi vstopil in izstopil domnevni ugrabitelj, edini prstni odtisi, ki so jih našli, pa so bili materini.

Ni na tekočem

Omenjeni nemški tožilec Hans Christian Wolters očitno ne da veliko na Amaralove trditve. "Mnenje nekdanjega portugalskega policista nas ne zanima," je dejal. "Domnevam, da nima naših dokumentov; njegovi zaključki so zato povsem irelevantni."