Oprano s teorijami zarot

Ubil otroka, ker je bil prepričan, da bosta postala pošasti

R.T.
14. 8. 2021, 09.36
Posodobljeno: 14. 8. 2021, 09.43
Deli članek:

V ponedeljek je kmetovalec na ranču v bližini mehiškega Rosarita našel trupli dveh otrok. Policija je začela preiskovati. Izsledki so grozljivi in bizarni obenem.

Profimedia
V sredo so ga Matthewa Taylorja Colemana obtožili zaradi dvojnega umora.

Že na meji so pridržali osumljenega Američana, 40-letnega Matthewa Taylor Colemana, ki ni skrival svojega grozodejstva. Na zaslišanju je policistom razložil, da so njegov um razsvetlile teorije QAnon in tako imenovanih Iluminatov. Po seznanjenju z njihovimi »nauki« so ga prešinila videnja, v katerih se mu je žena razodela kot nosilka kačjega DNK, ki ga je prenesla na otroke. Slika, ki je sovpadala z njegovim novim znanjem, s teorijo zarote »ljudeh kuščarjih«, ki vladajo našemu svetu v človeški podobi.

Coleman, sicer lastnik šole surfanja v Kaliforniji, ni čakal križem rok. Prepričan je bil, kot je kasneje povedal policistom, da bosta otroka zrasla v »pošasti«. Minuli konec tedna je svoja otroka, 2-letnega sina in 10 mesecev staro hčerko, odpeljal na izlet v Mehiko. Nastanili so se v hotelu v Rosaritu, nato pa jih je odpeljal do neke kmetije. Tam ju je ustrelil s harpuno, trupli pa skril, a ne preveč dobro, saj ju je še isti dan našel nek domačin. Na zaslišanju je dodal, da je vedel in ve, da njegovo ravnanje ni najbolj pravilno, toda to je edina pot za rešitev sveta.