Počitnice

Vikend, ko vas ne bi smele presenetiti kolone na cestah

G.G.
14. 8. 2021, 08.10
Posodobljeno: 14. 8. 2021, 12.07
Deli članek:

promet.si
Pred mejnim prehodom Gruškovje ob 8.uri.

V jutranjih urah je bila najdaljša kolona pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, vlekla se je približno 4 kilometre. Tudi na večini drugih mejnih prehodih se je čakalo od ene do dveh ur. Na spletni strani promet.si preverite, kje so najbolj ugodne variante za vstop na Hrvaško.

Že tradicionalna je kolona pred predorom Karavanke proti Avstriji. Okoli 8. ure je bila dolga 7 kilometrov in se je približevala priključku Lipce. Ob 12. je dobila rep, dolga je bila 10. kilometrov, kar predstavlja tri ure čakanja za prestop meje. Če in ko se bo še podaljšala, policisti za lokalni promet predlagajo izvoz Radovljica, zlasti če bo priključek Lesce zaseden z vozili, ki se bodo prebijala proti Bledu in Bohinju. In okoli poldneva se je kolona vozil med Lescami in Bledom pomikala zelo počasi, pločevina je stala tudi cesti skozi Bled. 

V primeru izrednih dogodkov, kot so zastoji, prometne nesreče ali okvare vozil je treba na avtocesti ustvariti reševalni pas. Potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil, še svetujejo na prometnoinformacijskem centru.

promet.si
Ob 8. uri: pri priključku Jesenice zahod v smeri proti predoru Karavanke.