Škandal na Otoku

Osramočeni minister se po aferi ni opravičil ženi

J.P.
27. 6. 2021, 08.28
Posodobljeno: 27. 6. 2021, 15.51
Deli članek:

Škandal na Otoku je odnesel tamkajšnjega ministra za zdravje.

Profimedia
Z afero je poskrbel za precejšnje razburjenje.

Včeraj je zaradi kršenja vladnih ukrepov za zajezitev pandemije covida-19 in afere, ki jo je s tem sprožil, je včeraj odstopil britanski minister za zdravje Matt Hancock. Ministra so ujeli, kako je 6. maja, ko je bilo druženje v zaprtih prostorih prepovedano, v notranjosti zgradbe ministrstva za zdravje objemal in poljubljal svojo pomočnico Gino Coladangelo.

Profimedia
Martha Hancock

Britanski tabloid The Sun poroča, da naj bi Hancock na dan, ko je izbruhnila afera, svoji ženi Marthi dal vedeti, da jo zapušča. Vendar pa je po 15 letih zakona v petkovem opravičilu ni omenil – omenil je le družino in ljubljene.

The Sunday Times poroča, da Martha ni vedela, da jo soprog vara. Skupaj imata tri otroke.

Hancock je 10 dni po tistem, ko je bil »ujet« s pomočnico, Britance svaril, da ne smejo »crkljati« svojih bližnjih.

Britanski mediji pišejo še, da namerava Hancock ostati s svojo pomočnico.

Britanski minister za Severno Irsko Brandon Lewis je danes napovedal, da bo ministrstvo za zdravje preiskalo, kako so posnetki nadzorne kamere postali javni. Hancock naj se poleg tega po poročanju britanskih medijev niti ne bi zavedal, da v njegovi pisarni sploh so kamere.

Zamenjava

Hancocka bo na položaju zamenjal Sajid Javid, ki je v preteklosti že opravljal več pomembnih vladnih funkcij, poroča STA. Javid se v vladno ekipo vrača 16 mesecev po odstopu s položaja ministra za finance. Še pred tem je bil minister za notranje zadeve, zasedel je tudi nekatere druge visoke položaje v vladi, poroča BBC.

Ena izmed njegovih prvih nalog na čelu zdravstvenega resorja bo preučitev podatkov pred za 19. julij predvideno odpravo omejitvenih ukrepov v Angliji, ki so jo ta mesec prestavili zaradi vnovičnega naraščanja okužb.