Mati štirih otrok

Spoznana za krivo umora, a je s sodišča odkorakala kot svobodna ženska

L.K.
26. 6. 2021, 12.27
Posodobljeno: 26. 6. 2021, 14.14
Deli članek:

Po 25 letih zlorabe ji je prekipelo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Primer Valerie Bacot, za katero je življenje zlorabe, je šokiral Francijo. Včeraj je bila spoznana za krivo umora, a je lahko s sodišča odkorakala kot svobodna ženska.

40-letnica je priznala, da je marca 2016 svojega moža umorila z njegovim strelnim orožjem.

Daniel Polette jo je zlorabljal od njenega 12 leta dalje – naprej kot očim, nato kot soprog. Leta jo je silil v prostitucijo, vsega pa je imela dovolj, kot je začel govoriti o zlorabi njune hčerke.

Več kot 700.000 ljudi je podpisalo peticijo za njeno osvoboditev.

Mati štirih otrok je pred obsodbo v priporu preživela leto dni. Obsojena je bila na štiri leta zaporne kazni; treh let so jo oprostili, zadnje je retroaktivno odslužila s priporom.

25 let zlorabe

Bacotova je bila hči alkoholičarke in očeta, ki ga nikoli ni bilo doma. Ko se je ta dokončno odselil, se je njena mama zapletla s Polettejem, ki je njeno hči prvič spolno zlorabil pri 12 letih. Takrat ni vedela, kaj je počel z njo. Polette je bil leta 1995 zaradi incesta obsojen. Po treh letih prestane kazni se je vrnil k Bacotovim, kjer je nadaljeval z rednim posiljevanjem takrat 15-letne Valerie. Zanosila je štirikrat, prvič pri 17 letih. Polette jo je preselil v svoje stanovanje, postala je njegova uradna partnerka. Posiljevanju se je takrat pridružilo še pretepanje. Njegovi jezi je bilo nemogoče ubežati in bali so se je vsi, tako Valerie kot njuni štirje otroci. Nad njo se je spravil s kladivom, zlomil ji je nos, čez dan jo je zaklepal v sobo, ko je šla iz stanovanja ni smela govoriti z nikomer. Če se je prekršila, jo je zverinsko pretepel.

Ko se je  Polette odločil, da se bo upokojil, se je preživljal s prostituiranjem Valerie. Za to je uporabil avtomobil znamke Peugeot 806, v prtljažnik katerega je namestil vzmetnico. Valerie je prodajal neznancem, ki so z njo spolno občevali v omenjenem avtomobilu. Polette je početje opazoval in ji preko brezžične slušalke dajal navodila.

Ko jo je 13. marca leta 2016 ena od strank posilila, je Valerie poiskala pištolo in z njo ustrelila Poletta.