Ni vedela

Umrla je kot brezdomka, a jo je na računu čakalo slabih 900.000 dolarjev dediščine

R.T.
4. 6. 2021, 08.37
Posodobljeno: 4. 6. 2021, 09.05
Deli članek:

Brez prebite pare je umrla v zavetišču za bezdomce. Ni vedela, da je v resnici bogata.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Že januarja lani je v enem od zavetišč za brezdomce v Astorii v ameriški zvezni državi Oregon umrla Cathy Boone. Zaradi težav z duševnim zdravjem in drogo je pristala in živela na ulici, je včeraj poročala televizijska postaja KGW News. Boonova je umrla kot siromakinja, bila je brez strehe nad glavo in prebite pare, a je bila resnica, za katero sama ni vedela, povsem drugačna. Nanjo je na bančnem računu, s katerim so upravljale zvezne oblasti, čakalo dobrih 884.000 ameriških dolarjev (doborih 730.000 evrov) dediščine. Nesrečna zgodba šele zdaj, dobro leto po njeni smrti, dobiva epilog.

Boonova se je rodila in otroštvo preživela v Portlandu, a se je po ločitvi staršev preselila k mami v Astorio. Ko je slednja leta 2016 umrla, ji je zapustila bogato dediščino, a tako pristojni organi kot zasebni detektivi njene hčerke niso uspeli izslediti. Denar je tako pristal na računu oddelka za upravljanje z državnimi zemljišči. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica oddelka Claudia Ciobanu, so odvetniki Boonovo iskali leto in pol, »zvezne oblasti veliko več od tega niso mogle storiti.«

O primeru je spregovoril tudi njen oče Jack Spithall, ki se glede celotne zadeve tudi sam praska po glavi. »Ni mi jasno. Denar sedi na računu, ona pa je krvavo potrebovala pomoč.« Kaj se bo zdaj zgodilo z bogastvom, še ni znano, bržkone pa ga bodo razdelili med njuna dva otroka in druge upravičene osebe, poroča televizijska hiša.