na jugovzhodu Floride

Trije napadalci streljali na goste pred nočnim klubom, dve osebi umrli

A.S./STA
30. 5. 2021, 16.23
Posodobljeno: 30. 5. 2021, 16.23
Deli članek:

Utreljenih naj bi bilo več kot 20 ljudi.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V množičnem streljanju na jugovzhodu Floride sta bili danes ubiti dve osebi, več kot dvajset ljudi je ranjenih, med njimi je najmanj eden v kritičnem stanju, je sporočila policija okrožja Miami-Dade. 

Do streljanja je prišlo nekaj po polnoči po lokalnem času pred klubom, kjer je potekal koncert. Trije neidentificirani napadalci so izstopili iz belega terenskega vozila ter z avtomatskim orožjem in pištolami začeli naključno streljati v zbrano množico.Trojica se je nato vrnila v avto in pobegnila.

Ekipe nujne pomoči so v bolnišnico prepeljale najmanj 20 ljudi, najmanj ena oseba je v kritičnem stanju.

"Sem na prizorišču novega ciljno usmerjenega in strahopetnega dejanja z nasilnim orožjem, kjer je bilo ustreljenih več kot 20 ljudi, dve osebi sta žal umrli," je na Twitterju zapisal direktor policije okrožja Miami-Dade Alfredo Ramirez III. "To so hladnokrvni morilci, ki so naključno streljali v množico, in iskali bomo pravico," je zapisal.

Drugo streljanje na območju Miamija ta konec tedna

Gre za drugo streljanje na območju Miamija ta konec tedna. V petek zvečer so napadalci, ki so na mimoidoče streljali iz avtomobila na območju Wynwood, eno osebo ubili, ranjenih je bilo šest ljudi.

V ZDA je v zadnjih mesecih prišlo do množičnega streljanja v objektu FedEx v Indianapolisu, v poslovni stavbi v Kaliforniji, v trgovini z živili v Koloradu in v več zdraviliščih v Atlanti. Ameriški predsednik Joe Biden je po zadnjem strelskem pokolu v ZDA pred dnevi pozval zvezni kongres, naj ukrepa in sprejme smiselno zakonodajo, s katero bi zmanjšali nasilje z orožjem v ZDA. V ZDA je lani po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v povezavi s strelnim orožjem umrlo več kot 43.000 ljudi.