vzrok požara še ni znan

FOTO in VIDEO: V marini Kaštela zgorelo več jaht, škoda milijonska: "Kot da bi bila vojna"

A.S.
30. 5. 2021, 12.33
Posodobljeno: 30. 5. 2021, 18.41
Deli članek:

Na srečo se nihče ni huje poškodoval.

STA - Hina
Požar v marini Kaštela.

Sinoči - okoli 20. ure - je v marini na območju Kaštel v okolici Splita izbruhnil požar, ki je zajel luksuzne jahte. Po zadnjih podatkih je zgorelo pet jaht, poškodovanih naj bi bilo še 18 drugih plovil. Škoda bo milijonska, poročajo hrvaški mediji. Po navedbah prebivalcev Kaštel Gomilice je odjeknilo tudi nekaj eksplozij, gost dim pa se je razširil na celotno območje.

Vsa gasilska društva z območja Kaštela, Solina in Splita so vso noč preživela na terenu, nekaj plovil pa je gorelo še danes zjutraj.

Posredovala je tudi policija. "Ob včerajšnjem požaru v Kaštelu, vas lahko obvestimo, da je po prvih podatkih pet ladij v celoti zgorelo, medtem ko jih je več poškodovanih. Ena oseba je potrebovala zdravniško pomoč, ugotovljeno je bilo, da gre za lažje poškodbe. Natančen vzrok požara in višina materialne škode bosta znana po preiskavi, "so sporočili s policije.

Lastnik Marine Kaštela Joško Berket je za Dalmatinski portal povedal, da je požar izbruhnil na jahti, na kateri so ljudje pripravljali večerjo. Ko so vrvi, s katerimi je bila privezana, zgorele, se je plovilo začelo premikati. Ognjeni zublji so se takrat razširili tudi na ostale jahte. 

STA - Hina
Požar v marini Kaštela.

Sodni izvedenec Siniša Bacalja pa je povedal, da vzrok požara še ni znan ter da ne želi prehitro ugibati, kaj se je zgodilo. 

"To je grozno, še nikoli nisem videl, da bi se požar tako hitro širil. V hipu je bila ta jahta vsa v ognju. Ljudje so se tekli na vse smeri, kot da bi bila vojna", je za Slobodno Dalmacijo opisal eden od tamkajšnih prebivalcev. 

STA - Hina
Požar v marini Kaštela.