Livorno

Pristaniški delavci niso hoteli naložiti pošiljke orožja za Izrael: “Ne bomo sodelovali pri pokolu Palestincev”

B.K.
17. 5. 2021, 15.22
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 17.37
Deli članek:

Delavci ne bodo “sostorilci” v obstreljevanju Gaze, so sporočili iz sindikata.

Profimedia
Pristanišče v Livornu.

Pristaniški delavci v toskanskem mestu Livorno so zavrnili nalaganje pošiljke orožja, namenjenega izraelski vojski, saj nočejo sodelovati v izraelskem napadu na Gazo, poročajo italijanski mediji. “Pristanišče v Livornu ne bo sostorilec v pokolu palestinskega ljudstva,” so sporočili iz sindikata USB.

Po navedbah sindikata naj bi pošiljka, katere nalaganje so zavrnili, vsebovala “orožje in eksplozive, ki bodo uporabljeni za ubijanje prebivalcev Palestine”. Delavci se bodo sicer udeležili protestov, kjer bodo pozvali k “takojšnji zaustavitvi bombnih napadov na Gazo,” so še dejali v sindikatu USB.

Orožje je sicer že na poti v Izrael, saj so ga na ladjo uspešno naložili v pristanišču v Neaplju, kjer pristaniški delavci niso sledili zgledu kolegov iz Livorna.

Spopadi med palestinskimi milicami in izraelsko vojsko se sicer vlečejo že več kot teden dni, v njih pa je življenja izgubilo 189 Palestincev in 10 Izraelcev. Samo v minuli noči so izraelske rakete ubile 42 ljudi, med njimi tudi poveljnika palestinske milice Islamski Džihad Husama Abuja Harbeeda.