Tudi športne dejavnosti

Hrvaška pošilja vse osnovnošolce na pouk v šolah

G.G.
28. 1. 2021, 17.36
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 17.42
Deli članek:

Medtem ko v dveh statističnih regijah v Sloveniji pošiljajo najmlajše otrok na šolanje od doma, so na Hrvaškem danes napovedali pouk v šolah tudi za učence višjih razredov osnovne šole.

Profimedia
Fotografija je simbolična

S 1. februarjem bodo vsi učenci osnovnih šol imeli pouk v učilnicah. Izjema je Istra, kjer bodo do 15. februarja v šolah le učenci od prvega do četrtega razreda. Hrvaški premier Andrej Plenković je dodal, da se bodo na daljavo šolali le še dijaki, ki niso v zaključnih letnikih srednje šole. Učenci nižjih razredov osnovne šole ter dijaki zaključnih letnikov so se v šolske klopi vrnili 18. januarja. 

Z začetkom februarja bodo na Hrvaškem odprli tudi športne centre za aktivnosti na prostem. Dovoljenje bodo tudi športne dejavnosti v zaprtem prostoru, toda le tiste, pri katerih ni neposrednega telesnega stika. Skupnih prostorov v športnih objektih, kot so slačilnice in kopalnice, še ne bo dovoljeno uporabljati.

Na Hrvaškem že nekaj dni upada število dnevnih okužb. Če jih je bilo prejšnjo sredo potrjenih 980 okužb, jih je bilo včeraj 776.