Sodba sledi

Poročena učiteljica je kriva, ker je dijaka zapeljala v pregreho

R.T.
28. 1. 2021, 16.27
Posodobljeno: 28. 1. 2021, 17.16
Deli članek:

Poročeno učiteljico so na sodišču spoznali krivo zaradi spolnega odnosa s 15-letnim dijakom.

Profimedia
Kandice in njen mož ob prihodu na sodišče.

35-letna Kandice Barber iz Buckinghamshira v Angliji bo za dolžino kazni izvedela v petek ali v ponedeljek. V najslabšem primeru jo čaka pet let zapora, bolj verjetna pa je blažja oblika sankcije.

Poročena učiteljica je jeseni leta 2018 v pregreho zvabila 15-letnega dijaka, na katerega je oči vrgla na športnem dnevu. Takrat je v roke vzela njegov telefon in začelo se je njuno igračkanje na Snapchatu. Poslala mu je tudi več lascivnih fotografij, ključno pa je bilo njuno prvo srečanje na nekem travniku. Kandice naj bi ga začela poljubljati po vratu, nato pa sta, tako tožilstvo, skrita za balami sena, stoje spolno občevala. Zagovornik obtožene je sicer zagovarjal tezo, da je Kandice prenizka, da bi lahko spolni akt opravila stoje, toda sodišče se ni spuščalo v podrobne anatomske preiskave. Prakso sta ponovila še dvakrat.

Profimedia
Kandice naj bi dijaku tudi polaskala, da poseduje večji penis od njenega soproga

Na sodišču je obtožena zanikala, da sta spolno občevala z učencem, priznala pa je, da mu je poslala fotografijo, ki je zaokrožila med dijaki. Zakaj? Ker naj se doma sprla z možem, v blago depresijo pa naj bi jo pahnil tudi splav. Po njenem je bil v dopisovanju bolj dejaven fant, ki naj bi jo vseskozi nagovarjal, da mu pošilja fotografije.

Učiteljičin mož je razsodbo opisal kot »smešno«.