odpoved

Tatinski zdravnik ukradel vialo cepiva proti covidu-19, grozi mu tudi zapor

R.T.
22. 1. 2021, 10.08
Posodobljeno: 22. 1. 2021, 10.09
Deli članek:

Njegov odvetnik trdi, da bi cepivu tako ali tako potekel rok trajanja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Teksaški zdravnik dr. Hasan Gokal je obtožen, da je 29. decembra med delom na občinskem cepilnem mestu v mestu v Humble ukradel vialo z devetimi odmerki cepiva proti covidu-19 .

Teden dni kasneje se je Gokal s krajo pohvalil sodelavcu, ki je slednje sporočil nadrejenim. Tatinskega zdravnika so kasneje odpustili.

Gokal naj bi odmerke cepiva ukradel, da bi jih dal svoji družini in prijateljem, pri čemer so tisti s kroničnimi boleznimi in starejši, ki jih najbolj potrebujejo, ostali brez.

"Zlorabil je svoj položaj, da je prijatelje in družino postavil v vrsto pred ljudmi, ki so šli skozi zakoniti postopek, da bi bili tam," je povedala okrožna državna tožilka Kim Ogg. "Kar je storil, je bilo nezakonito, odgovarjal bo," je dodala.

Gokalov odvetnik Paul Doyle pa trdi, da bi rok trajanja cepiva potekel. "Dr. Gokal je predan javni uslužbenec, ki je zagotovil, da so odmerki cepiva proti covidu-19, ki bi jim sicer potekel rok, šli k ljudem, ki so izpolnjevali merila za prejemanje cepiva," je dejal Doyle v izjavi za KHOU11.

"V okrožju Harris bi raje videli, da bi dr. Gokal pustil, da domerki cepiva propadejo. S tem postopkom omalovažujejo njegov ugled," je nadaljeval odvetnik.

Gokalu sicer grozi 4000 dolarjev globe in zapor do enega leta in pol.