krokodili

VIDEO: V begu pred roko pravice je gol zbežal med plenilce

R.T.
7. 1. 2021, 09.59
Posodobljeno: 7. 1. 2021, 10.22
Deli članek:

Dva ribiča sta golega ubežnika rešila iz vode polne krokodilov.

Twitter
Ubežnika sta komaj živega našla ribiča.

Dva avstralska ribiča sta pred gotovo smrtjo rešila ubežnika, ki je popolnoma gol čepel na drevesni veji, sredi znanega nahajališča krokodilov na severu kontinenta.

Prijatelja in ljubiteljska ribiča Kev Joiner in Cam Faust sta lokalnim medijem zaupala, da sta med nedeljskim ribarjenjem po vodah znanega krokodiljega nahajališča zaslišala klic na pomoč. Prišel je iz krošnje dreves ob rečni strugi, kjer se je nahajal popolnoma gol moški.

Možakar je bil prekrit z blatom in poln pikov insektov. Povedal jima je, da je bil v divjini izgubljen kar štiri dni Preživel je tako, da se je prehranjeval s polži.

"Zgradil si je gnezdo v drevesu, približno meter nad vodo. V vodi so bili krokodili, tako da je imel srečo, da je preživel," sta medijem dejala ribiča, ki sta priznala, da ga najprej nista hotela spustiti na njun čoln, saj jima je bil sumljiv, a ko sta videla v kako slabem stanju je - sestradan, dehidriran in prekrit s piki insektov, sta mu brž pomagala.

"Mislila sva, da je popival za novo leto in se je izgubiol v divjini. Izgledal je, kot da nujno potrebuje pivo," sta se pošalila.

Peljala sta ga v bližnjo bolnišnico, kjer so ga oskrbeli, poklicali pa so tudi policijo. ta je ugotovila, da gre za 40-letnega Luka Voskresenskyja, starega znanca policije, ki so ga pred časom prijeli zaradi oboroženega ropa, več napadov, tatvine in ugrabitve. Na sojenje je čakal doma, a prejšnji teden je s svojega gležnja snel napravo za sledenje in pobegnil v divjino.

Pobeg mu očitno ni šel najbolje od rok. Pred sodnika bo naslednjič stopil 9. februarja.