Samuel Little

Umrl najhujši ameriški serijski morilec

L.K.
31. 12. 2020, 14.56
Posodobljeno: 31. 12. 2020, 15.14
Deli članek:

Po tistem, ko je bil spoznan za krivega treh umorov, jih je priznal še 93.

Profimedia
Samuel Little

Samuel Little, domnevno najhujši serijski morilec v ameriški zgodovini, je v sredo preminil v neimenovani bolnišnici v Kaliforniji. Imel je 80 let. Vzrok smrti še ni znan.

96 umorov?

Zaradi smrti treh žensk iz osemdesetih let prejšnjega stoletja je prestajal tri zaporedne doživljenjske zaporne kazni brez možnosti pogojnega izpusta, a je sčasoma priznal še 93 drugih umorov. Zvezni preiskovalni urad (FBI) je priznanja označil za kredibilna, potem ko je novembra leta 2018 o tem objavil poročilo.

Littlove žrtve so bile marginalizirane in ranljive ženske, pogosto prostitutke ali odvisnice od droge. Umorov se je spominjal do potankosti.

Preiskovalcem je do oktobra lani uspelo potrditi 50 priznanih umorov.

Najprej zanikal

Aretirali so ga septembra leta 2012 v zavetišču za brezdomce v Kentuckyju, tamkajšnja oblast pa ga je izročila Kaliforniji, kjer so ga iskali v povezavi z drogami. Ko so mu vzeli vzorec DNK, so ugotovili povezavo s tremi nerešenimi umori iz 1987 in 1989. Sledila je obtožba.

Tri žrtve, ženske, so bile pretepene in zadavljene, njihova trupla pa odvržena na ulico, v smetnjak, v garažo. Sprva se je izrekel za nedolžnega, a so ga leta 2014 spoznali za krivega.