Še bolj žalostna kot starši in otroci

Kustečeva priznala, da je jezna sama nase

L.K.
31. 12. 2020, 11.45
Posodobljeno: 31. 12. 2020, 11.59
Deli članek:

Obžaluje, da ob vseh sprejetih ukrepih ni rezultatov. Ni ji vseeno.

STA
Simona Kustec (fotografija je arhivska)

Normalnost, kot smo jo živeli pred pandemijo novega koronavirusa, se nam še naprej odmika, je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 uvodoma priznala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. Dva meseca brez šol in vrtcev so, kot je dodala, občutno preveč.

Ni rezultatov

"Če ste jezni name, vam priznam, da sem jezna tudi sama," je nadaljevala. Tudi zato, ker ob vseh ukrepih ni rezultatov. Ob tem je poudarila, da ji ni vseeno. "Verjemite mi, da mi je neskončno hudo," je dejala in dodala, da ji je bolj hudo kot staršem in otrokom.

Kustečevi je jasno, da motivacija upada, a je državljane vseeno zaprosila, da zdržijo "še malo".

Morda že 11. januarja

Prihodnji teden se torej šolarji prve triade še ne bodo vrnili v šolske klopi. Se pa tja vračajo otroci s posebnimi potrebami, in sicer 5. januarja. Dan prej so bodo njihovi učitelji in drugi zaposleni preventivno testirali. Šolarji prve triade in bi jim lahko sledili teden dni pozneje oziroma 11. januarja. Ob istem času bi lahko svoja vrata znova odprli tudi vrtci. Morebitno testiranje otrok pride v poštev le na željo njihovih staršev, je še povedala ministrica.

Za konec je predstavila še svoje načrte za leto 2021: "Moja prva in najpomembnejša naloga v letu 2021 bo, da se v vrtce in šole, na fakultete vrne življenje, da se vrnejo vrvež, smeh in seveda znanje."