Policist

VIDEO: Sedel je na psa in ga pretepal, ujela ga je kamera

R.T.
31. 12. 2020, 09.45
Posodobljeno: 31. 12. 2020, 10.53
Deli članek:

Policist se je nad psa spravil s kontroverznimi metodami.

Youtube
Takole je obvladoval svojega službenega psa.

Policist v kalifronijskem mestu Vacaville je med urjenjem policijskega psa tega obvladoval na čudaški in nasilen način. Priča ga je namreč posnela medtem, ko je sedel na pasjem životu in ga pretepal z rokami.

"Slišal sem jokanje psa. Ko sem pogledal za kaj gre, sem videl policista, kako udarjapo psu. Bil sem šokiran. Pretepal je svojega partnerja pri delu, svojega najboljšega prijatelja," je za lokalne medije dejal Robert Palomino, ki je dogajanje posnel na telefon. "Ko je videl, da ga snemam, je s tepežem nehal. Upam le, da je s psom vse v redu in da je dobil boljšega partnerja," je dodal Palomino.

Na policijski postaji v Vacavillu incident preiskujejo. Psa so že dodelili drugemu policistu, pregledal pa ga je tudi veterinar in poškodb ni odkril. Ob tem so še dodali, da posnetek ne prikazuje dogodkov pred tepežem, ko naj bi pes do policista, ki ga je uril, postal agresiven. Skušal naj bi ga celo ugrizniti, zato se je ameriški policist poslužil represivnih metod, ki jih sicer dobro obvladajo.