bik joza

FOTO: Po 14 dneh bega ujeli velikega belega bika. Obljubljajo, da ga čaka svobodno življenje

R.T.
8. 12. 2020, 21.26
Posodobljeno: 8. 12. 2020, 21.29
Deli članek:

Čez nekaj dni naj bi ga premestili na kmetijo, kjer bo preživel preostanek svojega življenja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Velikega belega bika so pred 14 dnevi pred klavnico Mesoprerada v Slatini, hrvaškem mestu v Virovitiško-podravski županiji, »pospremili« s tovornjaka, 380 kilogramov težka žival pa je usodo vzela v svoje roke. Bik je preskočil zaščitno ograjo in se podal v beg po središču mesta, kjer je skoraj zbil nekega pešca. Zavetje si je našel v bližnjem gozdu.

Bik je s svojim filmskim pobegom pritegnil pozornost medijev in se prikupil hrvaški javnosti. Občani so ga poimenovali Joza, v klavnici pa so obljubili, da ga ne čaka giljotina, če ga ujamejo. Naposled jim je vendarle uspelo. Joza so ujeli danes zvečer, je potrdil direktor podjetja Slavko Mađarić in dodal, da je žival nepoškodovana.

"Danes smo končno uspeli ujeti bika. Izvedli smo veliko akcijo, v kateri so sodelovali mestni uslužbenci, lovci, policija, v pomoč so bili tudi brezpilotni letalniki. Joza je trenutno na kmetiji, s katere je prišel, čez dan ali dva bo premeščen na drugo, primernejšo kmetijo, kjer bo dočakal starost. Prizaneseno mu bo," je obljubil Mađarić.