Še vedno na begu

Velikega belega bika čaka svobodno življenje v družbi prvovrstnih krav

R.T.
25. 11. 2020, 18.47
Posodobljeno: 25. 11. 2020, 19.57
Deli članek:

Iz klavnice so sporočili, da ubežnika, če ga ujamejo, ne čaka smrt, temveč svoboda.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Slatini, hrvaškem mestu v Virovitiško-podravski županiji, se tudi danes nadaljuje lov na velikega belega bika, ki je včeraj pretental smrtno koso. Ko so ga pred klavnico Mesoprerada »pospremili« s tovornjaka, je preskočil zaščitno ograjo in se podal v beg po središču mesta, kjer je skoraj zbil nekega pešca. Zavetje si je našel v gozdu, za njim pa so se podali oboroženi lovci. Tudi sicer pa se je incident končal brez poškodb, saj so iz klavnice pozneje sporočili, da so celo kožo odnesli tako zaposleni kot mimoidoči. 

Informativni centar Virovitica danes poroča, da lov za velikim belim bikom še traja. »Čeprav je prevoz živine potekal v skladu z vsemi predpisi, so živali nepredvidljiva bitja, najpomembneje pa je, da se nihče od ljudi ni poškodoval. Bik je med begom sicer utrpel lažje poškodbe in pomembno je, da ga čim prej najdemo ter ga v sodelovanju z veterinarsko službo pokrpamo, da se začne okrevanje,« so medtem sporočili iz klavnice.

Vsem, ki pomagajo pri iskanju ubežnika, zlasti policiji, in tudi vsem prebivalcem so se zahvalili, tistim, ki jih je bik prestrašil oziroma jim je povzročil kako drugo nevšečnost, pa so se opravičili. Prebivalce so še pozvali, naj, v kolikor imajo o, kakor so se v luči situacije nespretno izrazili, »nesrečnem biku« kakršne koli informacije, naj to javijo policiji. So pa poudarili, da ga ne čaka giljotina, temveč svoboda, kolikor je življenje na kmetiji lahko svobodno. »V Mesopreradi bomo poskrbeli za to, da bo bik srečno in svobodno živel na kmetiji z izvrstnimi kravami,« je dejal direktor podjetja Slavko Mađarić. V podjetju so obljubili še, da bodo v prihodnosti v podobnih situacijah poskrbeli za dodatno zaščito, da se scenarij ne bi ponovil.