Umor, ne izginotje

Vse kaže, da je bila Maddie umorjena, pravijo Nemci. En Portugalec pa, da je osumljenec le grešni kozel

J.P.
19. 9. 2020, 09.30
Posodobljeno: 19. 9. 2020, 09.35
Deli članek:

Signal osumljenčevega mobilnega telefona so izsledili do letovišča, v katerem je bila Madeleine McCann.

Profimedia
Kate in Gerry McCann nista med osumljenimi, je povedal nemški tožilec.

Nemški preiskovalci, ki ugotavljajo, kaj se je zgodilo z izginulo Britanko Madeleine McCann, pravijo, da številni koščki sestavljanke kažejo, da je za njeno izginotje kriv nemški državljan Christian Brueckner.

A dokazov, ki bi omogočili obtožbo 43-letnega pedofila, ni, je priznal nemški tožilec Hans Christian Wolters. O omenjenih koščkih pa je dejal, da jim je uspelo signal osumljenčevega mobilnega telefona izslediti do letovišča v portugalskem kraju Praia da Luz, kjer je takrat tri leta stara deklica letovala s starši. Pisalo se je leto 2007.

Wolters je še enkrat več poudaril, da primer za razliko od britanskih kolegov, ki delajo na izginotju, obravnavajo kot umor. »Rezultati naše preiskave kažejo, da ni možnosti, da bi jo osumljenec pustil pri življenju. Ničesar nimamo, kar bi kazalo, da je še živa,« je dejal Wolters. »Vse kaže, da je mrtva. Nimamo manevrskega prostora.«

Poudaril je tudi, da je Brueckner njihov edini osumljenec. Kar pomeni, da po njihovih podatkih njena starša nista imela nič z njenim izginotjem, kot so v preteklosti domnevali nekateri, denimo nekdanji portugalski policijski načelnik Goncalo Amaral. Ta se je prejšnji teden na Portugalskem sestal z osumljenčevim odvetnikom Friedrichom Fulscherjem. Kot trdi Amaral, je Nemec le grešni kozel.