v vreči za trupla

Tik preden bi jo balzamirali, so ugotovili, da je še živa

B.K./STA
25. 8. 2020, 14.40
Posodobljeno: 25. 8. 2020, 14.42
Deli članek:

Delavci pogrebnega zavoda v predmestju Detroita v ZDA so v ponedeljek doživeli filmsko presenečenje, ko je 20-letnica, ki so jo pred tem razglasili za mrtvo in so se pripravljali, da jo balzamirajo, začela dihati in odpirati oči.

Profimedia
Skoraj so že začeli s postopkom, a je truplo odprlo oči.

20-letna Timesha Beauchamp je, na presenečenje delavcev pogrebnega zavoda, odprla oči, le nekaj trenutkov predno bi začeli iz njenega telesa črpati kri, poročajo tuji mediji. Morali bi jo namreč balzamirati, saj je bila razglašena za mrtvo.

Timesho so v nedeljo našli neodzivno na njenem domu. Reševalci so jo oživljali 30 minut, a ker ni bilo uspeha, so se posvetovali z zdravnikom, ki jo je po telefonu razglasil za mrtvo, na podlagi informacij reševalcev. Spravili so jo v vrečo za trupla a k sreči niso odredili obdukcije.

Truplo so poslali družini, ki se je odločila, da jo bodo balzamirali, zato so jo prepeljali v pogrebni zavod. “Naši zaposleni so ugotovili, da diha,” so kasneje sporočili iz pogrebnega zavoda.

“Bili so tik pred tem, da začnejo z balzamiranjem. To je najbolj strašljivo. Če ne bi odprla oči ... je zadevo komentiral odvetnik družine Beauchamp Geoffrey Fieger, ki je razložil, da so delavci postali nanjo pozorni, ker je imela odprte oči, ko so jo potegnili iz vreče.

20-letnica je zdaj živa, a še vedno v kritičnem stanju. Razlog za njeno skorajšnjo smrt še ni znan.