"Klubi sploh ne bi smeli obratovati"

Direktor hrvaške turistične zveze priznal: "Sezona bi bila daljša, če si ne bi zabili avtogola"

A.S.
23. 8. 2020, 09.43
Posodobljeno: 23. 8. 2020, 15.47
Deli članek:

"Klubi sploh ne bi smeli obratovati," je dejal direktor hrvaške turistične zveze Veljko Ostojić.

Bobo
Prizor iz Novalje na Pagu.

V obdobju od 1. junija do 21. avgusta so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) ugotovili, da je v Slovenijo iz tujine prišlo 300 oseb, okuženih z novim koronavirusom. Med temi jih je največ, 165 oz. 55 odstotkov, prišlo s Hrvaške, prevladujejo pa mlajše osebe.

Veljko Ostojić je za informativno oddajo Dnevnik na televiziji N1 povedal, da sezone na Hrvaškem še ni konec, vendar pa se bo ta nadaljevala s precej manjšimi številkami: "Ne bom obupal nad to turistično sezono in pozivam vse v turistični dejavnosti, da spoštujejo epidemiološke ukrepe in delajo do konca, vse dokler bomo imeli zadnjega gosta". 

Ostojić je priznal tudi, da bi bila lahko turistična sezona na Hrvaškem daljša, če "si ne bi sami zabili avtogola in sami povzročili, da nekatere države Hrvaško uvrstijo na rdeč seznam, kar pomeni konec potovanj iz teh držav".  Meni, da je povsem jasno že od začetka, "od kod preti nevarnost". Pri tem je omenil predvsem množična združevanja ljudi, poroke in zabave v nočnih klubih. "To je pripeljalo do žarišč. Klubi sploh ne bi smeli obratovati," je opozoril in dodal, da so na Hrvaškem zaradi nekaj nočnih zabav in porok ogrozili sezono. 

Prav tako je zavrnil govorice, da je turizem vzrok za poslabšano epidemiološko situacijo: "Turizem bi res lahko krivili, če bi turisti prinesli koronavirus, naši državljani pa se niso okužili od njih".