Okreva v svoji hiši

Pretekli teden videl Schumacherja: "Bori se. Upam, da ga bo svet lahko znova videl"

A.S./STA
19. 7. 2020, 12.47
Posodobljeno: 19. 7. 2020, 12.48
Deli članek:

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt je nedavno dejal, da je obiskal nekdanjega zvezdnika F1 Michaela Schumacherja. Ob tem je izrazil upanje, da se bo sedemkratni svetovni prvak v prihodnosti prvič po smučarski nesreči pred sedmimi leti pojavil v javnosti.

Profimedia
Enainpetdesetletni Schumacher se od decembra 2013, ko je doživel hudo nesrečo med smučanjem, ni pojavil v javnosti.

Todt je na prizorišču dirke za VN Madžarske za britanski Daily Mail povedal, da je Schumacherja videl pretekli teden. "Bori se. Upam, da ga bo svet lahko znova videl. K temu stremijo on in njegova družina," je dejal 74-letnik.

Enainpetdesetletni Schumacher se od decembra 2013, ko je doživel hudo nesrečo med smučanjem, ni pojavil v javnosti. Od takrat okreva v svoji hiši na obrobju jezera v Ženevi in Todt, ki je bil športni direktor Ferrarija ob petih Nemčevih naslovih, ki jih je osvojil z rdečimi, je eden redkih, ki ga lahko obiščejo.

"Spomnim se leta 2000, ko sem bil na zmagovalnem odru v Suzuki z Michaelom, po tem, ko je osvojil prvi naslov prvaka s Ferrarijem. Rekel sem mu, da najini življenji nikoli več ne bosta isti. Dosegli smo vse, kar smo hoteli," se je ob tem povedal šef Fie.