Tuscaloosa

Študentje žurali in trosili virus, čeprav so vedeli, da so okuženi

R.T.
1. 7. 2020, 09.06
Posodobljeno: 1. 7. 2020, 09.11
Deli članek:

Malo jim je mar za virus in, kot gre sklepati iz njihovih dejanj, tudi za starejšo populacijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Študentje na Univerzi v Alabami, ki se nahaja v mestu Tuscaloosa, so si v zadnjih nekaj tednih na kampusu prirejali velike zabave, ki so se jih udeleževali tudi številni posamezniki s »potrjeno okužbo« z novim koronavirusom, poročajo ameriški mediji. Kot je pojasnil načelnik gasilske brigade Randy Smith, so se okuženi »študentje ali otroci« udeleževali tudi zabav drugje po mestu. 

Smith je te informacije razkril na seji mestnega sveta, na kateri so odločili, da uvedejo obvezno nošenje mask na javnih mestih. Po lastnih besedah je sprva menil, da gre samo za govorice, a so mu navedbe pozneje potrdili zdravniki in drugi pristojni organi. 

V okrožju Tuscaloosa so od začetka pandemije zabeležili 1986 primerov okužbe z novim koronavirosom, umrlo pa je 38 oseb. V celotni zvezni državi Alabama se je doslej okužilo več kot 37.000 ljudi, zabeležili pa so skoraj 1000 smrtnih žrtev. A v oči bode dejstvo, da so številke v zadnjih dneh poskočile. Samo včeraj so zabeležili 850 novih primerov okužbe, hospitaliziranih je bilo 44 ljudi, umrlo pa jih je več kot 20, kažejo podatki oddelka za javno zdravje na ministrstvu za zdravje v Alabami.