Dosmrtna kazen

V breznu alkoholizma napadla in poškodovala več kot 250 ljudi, enega celo ubila

R.T.
19. 6. 2020, 10.14
Posodobljeno: 19. 6. 2020, 10.19
Deli članek:

Neko izjemno nevarno in agresivno opico v indijskem mestu Kanpur čaka življenje za rešetkami.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Opica, pravzaprav opičjak z imenom Kalua, si je življenje ustvarila v okrožju Mirzapur v indijskem mestu Kanpur. Kalua ga nadvse rad da na zob, alkoholizem pa je posledica njegovega odraščanja. Kot poroča Business Insider, je bil Kalua hišna, domača žival nekega lokalnega okultista, ta pa mu je pogosto natočil žganja. Njegovo popivanje je postalo kronično, ko je gospodar umrl, pa se je nahajal globoko v breznu alkoholizma. Pipica se je zaprla, Kalua pa je postal agresiven. 

V iskanju naslednjega kozarčka je po okrožju Mirzapur sejal strah in trepet, pri čemer je pogrizel in poškodoval več kot 250 ljudi, eden med njimi pa je celo umrl. Zadeva je postala tako dramatična, da so lokalne oblasti na pomoč poklicale zaposlene v mestnem živalskem vrtu. To se je zgodilo pred tremi leti, zdaj pa je postalo jasno, da Kaluo v živalskem vrtu bržkone čaka dosmrtna ječa. 

»Več mesecev smo ga imeli v osami, nato smo ga premestili v ločeno kletko. V njegovem vedenju ni nobene spremembe, ostaja enako agresiven kot je bil na začetku. Tri leta je že, odkar smo ga sprejeli, zdaj smo se odločili, da ga bomo zadržali do konca življenja,« je pojasnil veterinar Mohd Nasir. Kalua je star šest let, v »zaporu« pa je tako že preživel polovico svojega življenja. Nasir je pojasnil, da bi na prostosti zagotovo znova napadal, v teh treh letih pa da se ni spoprijateljil niti s svojim oskrbnikom.