Življenjsko

FOTO: Se rokovanje še vedno odsvetuje? Ti slovenski politiki so praktični

R.T.
19. 6. 2020, 09.00
Posodobljeno: 19. 6. 2020, 09.13
Deli članek:

Medtem ko imajo nekateri politiki na jeziku že drugi val, se nekateri njihovi kolegi veselo rokujejo.

STA
Kot je bilo vedno in tudi bo? Rokovanje med Kanglerjem in Vogrinom.

Na tem mestu se ne bomo spuščali o smiselnosti priporočila o izogibanju rokovanja in objemanja. Zdravstena stroka pravi, da se je v sklopu higienskih ukrepov zaradi še vedno prisotnega koronavirusa temu smiselno izogniti, kar je včeraj ponovil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar. Vladni govornik za covid-19 Jelko Kacin pa je zbodel z omembo, kaj vse se dogaja v predvolilnem času v sosednjih državah. Na Hrvaškem se veselo rokujejo, trepljajo po ramenih in objemajo.

Ministrstvo za zunanje zadeve
Stisk rok Anžeta Logarja in Maje Tenze. Kaj pa če je bil na rokah ta zloglasni virus?

A ni treba čez mejo. Kacin si lahko pogleda tudi naše politike. Že pred dvema tednoma se je minister za zunanje zadeve Aleš Logar prisrčno rokoval z deželno koordinatorko slovenske komponente Demokratske stranke Majo Tenze. Včeraj je državni sekretar Franc Kangler trdno stisnil roko Željku Vogrinu, ki bo namesto nekdanjega mariborskega župana zasedel stolček v državnem svetu. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič pa v sredo na sprejemu ni zmogel brez rokovanja z novim predsednikom protikorupcijske komisije Robertom Šumijem. In to so le primeri, ko so politiki vedeli, da so pred kamerami in fotoaparati.

STA
Nič več ne bo tako kot je bilo? Praznje marnje. Stisk roke med Zorčičem in Šumijem.

Pa saj si lahko po rokovanju umijejo ali razkužijo roke, boste rekli. Seveda, potem pa naj ministri in politiki ne žugajo s tem higienskim priporočilom le ob določenih "zastraševalnih priložnostih".