Štirje novi

Nadvse plodna 34-letnica povila četverčke, skupaj jih ima že 17

R.T.
10. 6. 2020, 11.12
Posodobljeno: 10. 6. 2020, 12.18
Deli članek:

34-letna mama, ki je do nedavnega skrbela že za 13 otrok, je zdaj povila četverčke.

Twitter
Otroci so zdravi, so sporočili iz bolnišnice.

Hauwa’u Sulaiman prebiva v mestu Zaria v nigerijski zvezni državi Kaduna. 34-letna gospodinja ima močnega aduta v plodnosti, saj je do danes povila že 17 otrok. Nazadnje se je 5. junija letos veselila četverčkov.

Rodila je v splošni bolnišnici Gambo Sawaba, a so jo skupaj z novorojenčki premestili v drugo bolnišnico v bližnjem mestu Shika. Zdravnike je namreč skrbelo za zdravje otrok. Skrb je zdaj že odveč. Kot je namreč pojasnil vodja na pediatrični kliniki Isa Abdulkadir, so novorojenčki v rokah ekipe strokovnjakov, njihovo zdrave pa je dobro. 

Po odmevnem porodu je za medije spregovoril tudi soprog Malam Sulaiman, sicer poklicni voznik. Za čudovito darilo se je zahvalil Alahu, nato pa pojasnil, da je bila za njegovo Hauwa’u to že osma nosečnost. Dvakrat je namreč že povila trojčke, dvakrat tudi dvojčka, trikrat pa po enega otroka. Tokrat so ji uspeli četverčki. Kot je pojasnila njena mama Mallama Saudatu Haruna, je izvrstna plodnost za njihovo družino značilna, dedna. Tudi sama je trikrat povila dvojčka.